Σεπ 152018

Βιβλιοπρόταση: Το πρώτο μου βιβλίο γνώσεων για το Ανθρώπινο Σώμα

Βιβλιοπρόταση: Το πρώτο μου βιβλίο γνώσεων για το Ανθρώπινο Σώμα

Τι γίνεται άραγε στο ανθρώπινο σώμα; Πώς λειτουργεί; Γιατί συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο; Ποιες σπουδαίες ανακαλύψεις βοήθησαν να το γνωρίσουμε καλύτερα;

“Το πρώτο μου βιβλίο γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός ανταποκρίνεται άψογα στην περιέργεια των παιδιών σχετικά με το ανθρώπινο σώμα και λύνει τις απορίες τους με τον πιο διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο.

Πρόκειται για ένα εικονοβιβλίο – παιχνίδι γεμάτο ερωτήσεις και κρυμμένες απαντήσεις. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε 7 ενότητες, οι οποίες απαντούν σε αντίστοιχες ερωτήσεις (Πότε; Γιατί; Αλήθεια ή Ψέμματα; Πού; Πώς; Τί; Το ήξερες;).

Μέσα από ένα παιχνίδι ανακάλυψης τα παιδιά εξοικειώνονται με ιατρικές ορολογίες, οι οποίες γίνονται αμέσως κατανοητές μέσω της ιδιαίτερης αισθητικής των εικόνων. Κάνοντας λοιπόν τη γνώση παιχνίδι οι διάφορες επιστημονικές έννοιες παρουσιάζονται στα παιδιά με έναν καθαρά προσιτό και οικείο τρόπο.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 5+ και μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο και για τους εκπαιδευτικούς.

Ενδεικτικές δραστηριότητες με αφορμή το βιβλίο:

1. Ο σελιδοδείκτης ανατομίας

Το ανθρώπινο σώμα είναι χωρισμένο σε επίπεδα. Το δέρμα και γενικότερα τα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά, τα όργανα, οι αρτηρίες, η μυική μάζα, το νευρικό σύστημα και τέλος ο σκελετός.

Σας παραθέτω κι έναν σελιδοδείκτη που παρουσιάζει όλα αυτά τα επίπεδα. Μπορείτε να τον εκτυπώσετε, να τον πλαστικοποιήσετε και να προσθέσετε κάποια κορδέλα, χάντρες, φούντα ή ότι άλλο επιθυμείτε…

Για τον σελιδοδείκτη με το ανθρώπινο σώμα πατήστε εδώ

 

 

2. Άνθρωπος από πλαστελίνη

Αφού εκτυπώσετε τις εικόνες με τον σκελετό, φτιάξτε το δικό σας ανθρώπινο σώμα (δέρμα, αρτηρίες, όργανα κλπ) από πλαστελίνη.

Για το ανθρώπινο σώμα πατήστε εδώ

Για το ανθρώπινο σώμα (σκελετός) πατήστε εδώ

Από την ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο “Το πρώτο μου Βιβλίο Γνώσεων για τα Ζώα”.

Ευχαριστώ από καρδιάς τις εκδόσεις Ψυχογιός για την ευκαιρία που μου χάρισαν να γνωρίσω αυτό το υπέροχο βιβλίο.

Καλή και δημιουργική συνέχεια, φίλοι μου!

κοινοποίηση

γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.