Αυγ 152019
Η Παναγία ταξιδεύει με τα παιδιά

15 Αυγούστου σήμερα και δε μπορούσα να μην αναφερθώ στο νέο βιβλίο για παιδιά της Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη και της Πέγκυ Φούρκα που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις Εν Πλώ.

Κεντρικό πρόσωπο αυτού του βιβλίου είναι η γλυκιά μας Παναγιά, η Θεοτόκος Μαρία η οποία γίνεται συνδετικός κρίκος και αφετηρία μιας αληθινής φιλίας. Η Μαρία και ο Μάριος, ο Παναγιώτης και η Παναγιώτα, η Δέσποινα, ο Βαγγέλης και η Ευαγγελία ταξιδεύουν ο καθένας για διαφορετικούς λόγους στην Τήνο, που για πολλούς λέγεται και νησί της Παναγίας. Μέσα από μια τυχαία συζήτηση, οι επτά φίλοι ανακαλύπτουν όλοι πως ο καθένας ξεχωριστά είχε μια δική του προσωπική σχέση με τη Μητέρα του Χριστού, την Παναγία.

Μέσα από το απλό και μυθιστορηματικό κείμενό της, η συγγραφέας παρουσιάζει όλη τη ζωή της Θεοτόκου από τη σύλληψη έως την Κοίμησή της κι έπειτα από τρεις ημέρες τη Μετάστασή της. Καθώς το σώμα της που κυοφόρησε και γέννησε τον Θεάνθρωπο Χριστό δεν ήταν δυνατό να υποστεί φθορά και αλλοίωση.

Η Παναγία ζούσε μέσα στο θαύμα! Όλη η ζωή της ήταν ένα θαύμα! Και η ίδια με Αρχοντιά στην ψυχή αντιμετώπιζε το κάθε γεγονός με απλότητα, αγάπη και βαθιά πίστη στο θέλημα του Θεού. Την ημέρα της Κοιμήσεώς της, που η Εκκλησία μας τη γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, βρέθηκαν κοντά της οι Απόστολοι, οι οποίοι βρισκόταν τότε σε κάθε γωνιά της γης, για να μιλήσουν στον κόσμο για το γεγονός της Ανάστασης του Χριστού. Σύμφωνα με την Παράδοση, νεφέλη φωτεινή τους έφερε στο σπίτι της Παναγίας για να την χαιρετίσουν για τελευταία φορά.

Όμως, η Παναγία δεν παραμένει μόνο ένα ιστορικό πρόσωπο του παρελθόντος αλλά συνεχίζει να είναι κοντά στον κάθε άνθρωπό και να τον προστατεύει. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το πλήθος των ναών που είναι αφιερωμένοι στην Παναγία με διάφορα Ονόματα (Παναγία η Οδηγήτρια, Παντάνασσα, Μυροβλύτισσα, Μυρτιδιώτισσα, Ελεούσα, Παραμυθία κλπ). Κάθε όνομα κι ένα ξεχωριστό Θαύμα και βοήθεια στον πόνο του ανθρώπου.

Έτσι λοιπόν το κάθε παιδί της ιστορίας μας αναφέρεται στο δικό του προσωπικό Θαύμα που έζησε και δέχτηκε τη βοήθεια της Παναγίας. Μέσα λοιπόν από την κάθε βιωματική ιστορία δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να αναλογιστεί το δικό του προσωπικό Θαύμα και τη σχέση του με την ίδια την Παναγία, η οποία είναι η πιο σπουδαία από όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού και συνοδεύεται από πλούσιες δραστηριότητες και εκπαιδευτικό υλικό για άπειρες ώρες παιχνιδιού.

Χρόνια Πολλά σε όλους φίλοι μου,

Καλό υπόλοιπό καλοκαιριού και… μην ξεχνάτε να ζείτε το Θαύμα της κάθε στιγμής!

Ευχαριστώ από καρδιάς τις εκδόσεις Εν πλώ

κοινοποίηση

γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.