Νοέ 072020
ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ

Ένα από τα αγαπημένα ενδιαφέροντα των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας είναι οι δεινόσαυροι. Πολλά παιδιά, τους λατρεύουν! Μαθαίνουν να τους αναγνωρίζουν, αποστηθίζουν ακόμα και τα πιο δύσκολα ονόματα, θυμούνται όλα τα είδη και γνωρίζουν απίστευτες λεπτομέρειες γι’ αυτούς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο λόγος που τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες τείνουν να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή θεματική όπως οι δεινόσαυροι , οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία αναζητούν ευρηματικούς τρόπους για να κάνουν το παιχνίδι τους ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, επιστρατεύοντας όλη τους την φαντασία προκειμένου να το πετύχουν. Επίσης, οι γνώσεις που έχουν αποκτήσει, πολλές φορές εντυπωσιάζουν εμάς τους ενήλικες, πράγμα το οποίο τα κάνει να νιώθουν έξυπνα και τα βοηθά ταυτόχρονα να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Επιπλέον, η έντονη ενασχόληση των παιδιών με τους δεινόσαυρους τα βοηθά να αποκτήσουν σημαντικές δεξιότητες, οι οποίες θα τους είναι χρήσιμες μελλοντικά όπως η απομνημόνευση ονομάτων και αντικειμένων, η εστίαση της προσοχής τους σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, η βελτίωση του τρόπου επεξεργασίας των πληροφοριών κ.α.

Γνωρίζοντας πλέον πόσο σημαντική είναι η <<εμμονή>> των παιδιών για τους δεινόσαυρους, παρακάτω προτείνονται μερικοί διασκεδαστικοί τρόποι με τους οποίους θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να διασκεδάσουν παρέα με τους αγαπημένους τους φίλους και να μάθουν τα πάντα γι’ αυτούς.

Παιδικά βιβλία και παιχνίδια με δεινόσαυρους

Εάν ψάχνετε ένα ωραίο δώρο γενέθλιων, ή κάτι το οποίο θα απασχολήσει δημιουργικά το παιδί σας στην καθημερινότητα, η εύκολη λύση βρίσκεται στα παιχνίδια και σε βιβλία με δεινόσαυρους , δείτε παρακάτω μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις:

  1. Brainstorm Dinosaur projector & nightlight

Ένα μοναδικό δώρο για τους μικρούς μας φίλους! Ένας προτζέκτορας μικρού μεγέθους, που προβάλλει εικόνες από δεινόσαυρους!

2 . 1000 αυτοκόλλητα με δεινοσάυρους

3. Lisciani Giochi T-Rex + 100 Stickers

4. Πάρκο Δεινοσαύρων- GeographicKids

Μουσεία και θεματικά πάρκα με δεινόσαυρους

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχουν δημιουργηθεί αρκετά θεματικά πάρκα και μουσεία κυρίως ιδιωτικά, αλλά και δημόσια.

Το θεματικό πάρκο και μουσείο δεινοσαύρων στο Μαρούσι

Στο Πάρκο «Δεινόσαυροι» οι επισκέπτες δεν θα «κρυφοκοιτάξουν» απλώς, αλλά θα ζήσουν στην εποχή που τα γιγάντια αυτά πλάσματα κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας. Η γνωριμία με τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους γίνεται σε ένα απόλυτα παραμυθένιο περιβάλλον! Οι ενθουσιώδεις ξεναγοί, η επαφή η κίνηση και το άγγιγμα θα οδηγήσουν τα παιδιά και τους ενήλικες σε ένα μοναδικό, διαδραστικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Το πάρκο δεινοσαύρων στην Κερατέα

Μια έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων, που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, φιλοξενείται στο πολιτιστικό πάρκο. Η παρούσα έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος. Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Περιβαλλοντικό προϊστορικό πάρκο στη Θεσσαλονίκη

Εάν μένετε στη Βόρεια Ελλάδα μπορείτε να επισκεφτείτε το περιβαλλοντικό προϊστορικό πάρκο στη Θεσσαλονίκη όπου σε μια έκταση 10 στρεμμάτων με βοτανικό κήπο δημιουργήθηκε το Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο  η μεγαλύτερη έκθεση με Δεινόσαυρους και Θηλαστικά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο επισκέπτης μαθαίνει για την ιστορία της γης και τα ζώα που εμφανίστηκαν σε αυτήν σε διαφορετικές περιόδους από την απαρχή της… έως σήμερα.Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Εκπαιδευτικά βίντεο με δεινόσαυρους

Εάν πάλι, δεν έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε κάποιο θεματικό πάρκο ή μουσείο με δεινόσαυρους. Φέρτε τους δεινόσαυρους στη μικρή σας οθόνη!

Στο youtube θα βρείτε αρκετό υλικό με εκπαιδευτικά αλλά και διασκεδαστικά βίντεο με δεινόσαυρους για κάθε ηλικία.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε κάποια ενδιαφέροντα βίντεο:

1)https://www.youtube.com/watch?v=A7Mt-WF_y_Q

2)https://www.youtube.com/watch?v=_gJd66omPOg&t=60s

3)https://www.youtube.com/watch?v=fB1LMvaUng0&t=230s

4)https://www.youtube.com/watch?v=whkHfDKCkWs

Τι περιμένετε λοιπόν;

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε παρέα με τα παιδιά σας τον όμορφο κόσμο των δεινοσαύρων!

κοινοποίηση

γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.